Οι εκδρομες του Παπαστυλιανου

Οι εκδρομες του Παπαστυλιανου

ΟΙ  ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

 

Γραφει ο Γιωργος Χρηστου

Τεταρταίος πυρετός έπιανε τον ΑΝΕΣΤΗ τον ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟ, το δάσκαλό μας, μόλις άκουγε για εκδρομή. Άλλωστε ουδέποτε μας πήγαινε εκδρομή. Δουλειά μέσα στην τάξη και μάλιστα με μεγάλο αριθμό μαθητών.

ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ από τη χαρά μας μόλις ακούγαμε τους Κοντοπουλιανούς που ερχόταν εκδρομή με δάσκαλο τον Παξιμαδά τον οποίο και …αγαπούσαμε γιαατί ήταν αιτία να χάσουμε μάθημα. Έτσι λοιπόν ο Παπαστυλιανός μόλις τους έβλεπε, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος ακολουθούσε κι εκείνος με μισή καρδιά.

ΟΤΑΝ κόντευα να τελειώσω το σχολείο έκανε μια προσπάθεια ο δάσκαλός μας να μπούνε πεύκα και άλλα δέντρα στο χωριό μας. Τα πεύκα του ηρώου και της Κοινότητας εμείς τα βάλαμε τότε, που τώρα όμως, τι κρίμα, δεν υπάρχουν πια.

ΣΚΕΦΤΗΚΕ λοιπόν να βάλει σε μια περιοχή στο ΠΗΓΑΔΕΛΙ πεύκα και λεύκες. Οι χωριανοί μου όμως τον κρόιδευαν γιατί η περιοχή ήταν αμμώδης και νόμιζαν πως δεν θα πιάσουν. Όμως εκείνος είχε δει πως κοντά εκεί φύτρωναν λεύκες και κατάλαβε πως κάτω από την άμμο είχε δροσιά.

ΕΤΣΙ λοιπόν άλλαξε τακτική σχετικά με τις εκδρομές. Σαν γυρεύαμε να πάμε εκδρομή, εκείνος έλεγε το ΝΑΙ αλλά μας εφοδίαζε με κουβαδάκια και τσάπες και ντογρού για το ΔΑΣΟΣ όπως το λέγαμε για να φυτέψουμε καινούργια δεντράκια και να ποτίσουμε τα παλιά.

ΕΜΕΙΣ βέβαια χάναμε τα παιχνίδια της εκδρομής, αλλά το χωριό μας κέρδισε ένα πνεύμονα πρασίνου, κι εμείς αγαπήσαμε τα δέντρα.

 

No Comments

Post A Comment